incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica Atropunicea haag

Fagus sylvatica Atropunicea haag

Rode Beuk Fagus sylvatica Atropunicea kopen

De Rode Beuk of in het Latijn Fagus sylvatica Atropunicea genoemd, is een prachtige blad houdende haagplant met donkerrode bladeren. In het najaar verkleuren de bladeren naar lichtbruin en blijven eraan zitten totdat de rode beukenhaag opnieuw uitloopt in het voorjaar. De nieuwe scheuten zijn dan lichtrood van kleur en later verkleuren deze naar donkerrood.

Een haag van rode beuken kan net als de groene variant tot wel 400 cm hoog worden. Dit is afhankelijk van het snoeien. De groei is ongeveer 30 cm per jaar. De beukenhaag rood doet het goed op vrijwel iedere grondsoort, zolang deze maar niet te nat is. Ook groeit deze sierlijke haagplant goed in de zon en schaduw. De rode beukenhaag kan tevens prima gesnoeid worden. 

Onderhoud van de Rode Beuk:

De beuk plant heeft net als alle andere planten een goede voeding nodig. De Beukhaag staat altijd dicht op elkaar, zodat ze een mooi compact geheel vormen. Dit zorgt er echter voor dat er niet genoeg voedingsstoffen in de grond zitten voor al deze planten. Daarom is het belangrijk dat u uw beukenhaag goed bemest. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en optimaal kan groeien. Daarbij zorgt een goede bemesting voor een kleiner uitspoeling risico. Ook loopt de plant minder kans op ziektes en infecties.

Goede eigenschappen van de Fagus sylvatica Atropunicea, Rode Beuk zijn. 

  • Heeft een schitterend, paars-rood blad
  • Mooi winterbeeld wanneer het verdorde blad nog aan de rode beuk hangt
  • Vergt weinig onderhoud
  • Mooi vertakte haagplant
  • Geschikt voor iedere tuin, zowel groot als klein
  • Makkelijk te snoeien
  • Winterhard

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5