incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica Atropunicea blad

Fagus sylvatica Atropunicea blad

Fagus sylvatica Atropunicea kopen

De Fagus sylvatica Atropunicea ofwel Rode beuk dankt zijn naam aan de rode tot paarse bladeren. 

De  beukenhaag loopt uit met een mooi fris rood blad. Het blad van de rode beuk is bij uitloop erg warm rood van kleur. Naarmate de zomer vordert kleurt het blad van de rode beukenboom wat vlakker. Aan het eind van de zomer kleurt het blad van de rode beuk in de meeste gevallen zelfs naar groen toe, om in de herfst door te kleuren naar een bruin/goud/gele herfstkleur. 

De Fagus sylvatica Atropunicea is een bladhoudende beuksoort. En dat is een groot voordeel bij het aanleggen van een beukenhaag. De meeste bomen, struiken of andere planten verliezen in het najaar of winter hun blad. De beukhaag begint in de herfst met het verkleuren van het blad. De bladeren van de rode beuk krijgen een mooie herfstkleur en blijven aan de takken zitten tot de nieuwe blaadjes aan de takken komen. Op dat moment vallen de oude, verkleurde bladeren af en is de rode beukenhaag ongeveer 2 weken kaal. Doordat de verdorde bladeren aan de beuk blijven zitten tot de nieuwe eraan komen, behoudt de beukenhaag rood ook in de winter veel van zijn dichtheid en blijft het een goede, duidelijke afscheiding.

De Rode Beuk is makkelijk in onderhoud. 

De haagbeuk vergt weinig onderhoud. Toch adviseren wij deze haagplant twee maal per jaar te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de haag mooi dicht wordt. De eerste keer dient voor 21 juni te gebeuren en de tweede keer voor eind september. Vergeet de haag na de snoei niet bij te mesten met Ecostyle Hagen-AZ.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5