incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Een haag voor in jouw tuin

Een haag voor in jouw tuin

Het kiezen van een perfecte haag in jouw tuin, de wensen kunnen nogal uiteen lopen. Bloeiende hagen zijn populair in siertuinen, terwijl vruchtdragende hagen het best tot hun recht komen in moestuinen. Daarnaast bieden groenblijvende haagplanten het hele jaar door privacy, zodat je geen inkijk hebt van buren of voorbijgangers. De mooiste hagen en de meest exclusieve soorten kun je online samenstellen en bestellen.

Haag als privacyscherm

Of het nu gaat om siertuinen, moestuinen of Engelse cottagetuinen; alle gewenste tuinen zijn perfect te beschermen tegen nieuwsgierige blikken van buren of andere voorbijgangers. Met groenblijvende hagen behoudt je de rust van jouw tuin zonder gestoord te worden. Een tuin moet een plek zijn om lekker te ontspannen en tot rust te komen, ook als je in een drukke omgeving woont.

Een haag voor afbakening van het terrein

Een haag kan, naast het overbrengen van rust en ontspanning, ook dienen als afbakening van jouw woonperceel of terrein. Het planten van hagen is een duurzame optie en goedkoper dan het neerzetten van een hek of andere beveiliging. De hagen hebben een lange levensduur en vragen gemiddeld genomen weinig onderhoud.

Het enige nadeel van een haag is dat het soms even kan duren voordat de haag op de gewenste grootte is. In de regel duurt het namelijk 4 tot 5 jaar om een mooie ondoorzichtige haag van ongeveer 2 meter hoog te laten groeien.

Hoogte van de haag

Om jezelf deze wachttijd te besparen, kun je bij Gardline de hagen in bepaalde hoogtes kopen. Deze haagplanten zijn al een paar keer gesnoeid en verplant in verschillende groeifasen. De hagen hebben een stevig verwortelde kluit, waardoor deze snel verder zullen groeien in jouw tuin of op je terrein. De meeste hagen van Gardline variëren in een hoogte van 60 cm tot 225 cm. Je kiest gemakkelijk de gewenste hoogte van de hagen in onze webshop.

Privacy haag in je tuin | Gardline

Heggen en dieren

Haagplanten zorgen voor een natuurlijke uitstraling van jouw terrein of tuin. Hagen verfraaien siertuinen en zorgen voor structuur, maar bieden daarnaast het hele jaar door beschutting voor verschillende dieren. Denk hierbij aan egels, vogels en vele andere kleine dieren. Heggen zijn natuurlijke broedplaatsen en bieden een beschermde omgeving voor de dieren. In het voorjaar zijn bloeiende hagen en bladverliezende heggen de ideale lokstof voor veel vlinders en vogels.

De beste planttijd voor een haag

Om een haag zo goed mogelijk verder te laten groeien, is de tijd wanneer je de haag wilt planten zeer belangrijk. Onder optimale omstandigheden en bij gunstig weer zullen de ingezette haagplanten ruim voor de winter wortelen. De beste tijd om een haag te planten is dan ook de vroege herfst. In het voorjaar zullen de nieuwe haagplanten onmiddellijk beginnen te groeien. Op die manier groeien deze aanzienlijk sneller dan een haag die later in het jaar wordt geplant.

De juiste haagplant kiezen

Om de juiste haagplanten te kiezen, is het belangrijk dat je goed nadenkt en de volgende vragen voor jezelf beantwoordt. Waar je ook naar op zoek bent en wat voor tuin je ook hebt; Gardline heeft altijd wel een haag die daar perfect past.

  • Moet de haag snel groeien?
  • Ben ik bereid om het 2 keer per jaar te knippen?
  • Geef ik liever meer geld uit aan een haag die met 1 jaarlijkse snoeibeurt mooi blijft?
  • Kan en wil ik een paar jaar wachten op de gewenste hoogte?
  • Wat is de conditie van de grond?
  • Wil ik een wintergroene haag die jaarrond zichtdicht is of mag ze in de herfst haar bladeren laten vallen?
  • Ben ik van plan een siertuin of een moestuin aan te leggen?
  • Wil ik ter plaatse winkelen of online bestellen en alles aan huis laten leveren?

Het beantwoorden van deze vragen zal helpen bij het zoeken naar de juiste haagplant. Om deze beslissing een extra duwtje in de rug te geven, geven wij enkele van de populairste en beste haagplanten; de Thuja, Taxus, LaurierenBuxus of Beukenhagen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5