incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
De verschillen tussen Cipres Haagconiferen

De verschillen tussen Cipres Haagconiferen

Naast dat Cipressen een zichtdichte haag vormen, zijn het ook blikvangers in je tuin. Door haar kenmerkende, opvallende blauwe of gele kleur, vormt de Cipres een fantastische, mooi gekleurde coniferenhaag.

De Cypres is bekend onder de noemer Haagconifeer. Ze groeit compact en relatief smal, en daarom is ze geschikt voor smalle en hoge hagen. De plant is zeer goed te gebruiken voor het vormen van jouw gewenste privacyhaag, en door haar smalle groei laat ze veel ruimte in de tuin over. Door haar dichte beschutting in je tuin kun je absoluut van je directe familie of vrienden genieten.

Het onderhouden van de Chamaecyparis is makkelijk. Snoeien van de Cipressenhaag hoef je slechts 1 of 2 keer per jaar te doen. Door regelmatig te snoeien, blijft de conifeer ook mooi compact. Net als bij Thuja’s moet je wel opletten dat je niet tot op het oude hout terugsnoeit; dat verdraagt deze conifeer niet. Bemesten doe je eveneens 1 of 2 keer per jaar.

Standplaatsen in de zon en halfschaduw functioneren het beste, de Blauwe Californische Cypres gedijt bovendien ook goed op schaduwrijke standplaatsen. Belangrijk is het om naar de grondsoort te kijken. De Chamaecyparis houdt niet van langdurig natte grond. Leemgrond kan dus het beste vermeden worden. Ook voor een afwisselende grondsoort - die dan nat en dan droog is - is ze gevoelig. De Cipres geeft de voorkeur aan goed gedraineerde of waterdoorlatende grond. Een andere goede eigenschap is dat ze altijd “groen” en extreem vorstbestendig is.

Hieronder hebben we een korte toelichting gegeven over de eigenschappen van de Chamaecyparis haagplanten, die wij aanbieden, te weten:

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris - Blauwe Californische Cypres

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris - Blauwe Californische Cypres blad

Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Blad: Groenblijvend. Het hele jaar door wordt deze Cipressenhaag gekenmerkt door haar blauwe kleur. Schubben van zachte, blauwe naalden
Groei per jaar: 20 - 30 cm
Winterhard: Ja; temperaturen tot -25 °C / -30 °C kan de conifeer weerstaan

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne - Gele Californische Cypres

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne - Gele Californische Cypres blad

Standplaats: Zon en halfschaduw
Blad: Groenblijvend. In de lente en de zomer is de kleur van de Gele Cypres groenachtig geel, in de winter kleur ze naar goudgeel. Schubben van zachte naalden
Groei per jaar: 20 - 30 cm
Winterhard: Uitstekend; tot -25 °C / -30 °C

Mocht je vragen over deze Haagconifeer hebben, neem dan contact met jouw Gardline-team op. We beantwoorden graag al je vragen.

Als je met je ondoorzichtige haag ook een echte blikvanger in je tuin wilt, klik dan op Cipres kopen. Op de nieuwe pagina kies je makkelijk voor de Blauwe of de Gele Californische Cypres. Veel plezier met deze haagconifeer; een meerwaarde voor je tuin!

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5