incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
De tuin bemesten: met wat, wanneer en hoe

De tuin bemesten: met wat, wanneer en hoe

Een goede bemesting van de tuin is zeer belangrijk. Planten, bomen en struiken groeien en bloeien dan beter. Ze worden ook minder snel ziek als ze extra meststoffen krijgen.

Het is ook belangrijk dat u de planten regelmatig bemest met een geschikte meststof.

Welke meststof moet ik gebruiken?

De belangrijkste voedeingsstof voor planten is water. Er zijn ook 2 groepen meststoffen: organische meststoffen en kunstmeststoffen.

Organische meststof is een natuurlijke meststof die bestaat uit plantaardige en dierlijke resten. Het voordeel van deze meststof is dat hij langzaam en langdurig werkt. Een vroege bemesting in het voorjaar is vaak voldoende voor de hele lente en zomer. De organische meststof verbetert ook de bodemstructuur. Een andere sterke eigenschap van deze meststof is dat hij de planten of het gazon niet kan verbranden.

Kunstmest wordt ook wel anorganische meststof genoemd. Het effect van kunstmest is vaak kort na de toediening zichtbaar. Met sommige soorten kunstmest hoeft u zich het hele seizoen geen zorgen te maken over de plant. Bij bemesting met kunstmest moet men er echter rekening mee houden dat de planten of het gazon kunnen verbranden. Daarom verdient het de voorkeur de planten in de avonduren met kunstmest te bemesten.

Wanneer moet ik mijn planten bemesten?

Wanneer de kans op vorst in het voorjaar zo goed als voorbij is, kunt u uw planten bemesten. In het voorjaar beginnen de planten aan hun jaarlijkse knop- en bloeiperiode en als zij in deze periode worden bemest, kunnen zij de voedingsstoffen optimaal benutten.

Rozen en gazons moeten meermaals per jaar worden bemest. Planten in bakken en containers hebben ook extra bemesting nodig.

Voor planten die pas zijn geplant, is het ook raadzaam om ze na enige tijd extra te bemesten. Goede potgrond bevat voldoende meststoffen voor de eerste 4 tot 6 weken.

Speciale meststof

Niet elke plant is blij met normale mest. Daarom zijn er speciale soorten: Gazonmeststof, buxusmeststof, rozenmeststof en hortensiamest met aluin, die de bloemen hun mooie blauwe kleur geven.

Er zijn ook verschillende specifieke soorten meststoffen voor coniferen.

Als u de voorkeur geeft aan één soort meststof voor de hele tuin, bevelen wij de meststoffen van Culterra aan.

Hoe moet ik mijn planten bemesten?

Op de verpakking van de meststof staan vaak instructies met de juiste hoeveelheden, de juiste verhoudingen en hoe u uw tuin het beste kunt bemesten. Wij raden u aan deze richtlijnen te volgen.

Meststoffen worden het best door de grond opgenomen als ze licht vochtig zijn. Daarom raden wij u aan de meststoffen in water op te lossen of de bemeste tuin daarna met water te besproeien. Dit geldt ook voor de gebieden rond uw heg. Vaak is de grond onder en langs de haag droog. Ook hier moeten de planten bemest worden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5