incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
De beste planttijd van een conifeer

De beste planttijd van een conifeer

Coniferen, die regelrecht van het land komen, kunnen vanaf midden/ eind september tot de maand mei geplant worden. Coniferen die in pot gekweekt worden, kunnen jaarrond geplant worden. Let er wel op dat de haagconifeer niet geplant wordt tijdens extreme weersomstandigheden als vorst of hitte.

Nadat u de gewenste en geschikte standplaats van de conifeer heeft bepaald, kunt u het gat graven. Om te weten hoe groot het gat moet zijn, kijkt u naar de kluit van de conifeer; het gat moet ongeveer 10 tot 20 centimeter groter zijn dan de kluit. Graaf het gat en woel de grond erom heen goed los. Voeg wat voedingsstof als tuinturf toe en meng dit met de bestaande aarde, maar pas op dat het gat groot genoeg blijft.

Zeer waarschijnlijk zit er een net of een pot om de kluit van de conifeer. De conifeer kan met net worden geplant. Eventueel kunt u het net aan de bovenkant los snijden en aan de zijkanten naar beneden drukken. De wortels van de conifeer groeien door het net. Bij het planten van in pot gekweekte coniferen moet u de pot er voorzichtig af schuiven. Let erop dat u dit voorzichtig doet, zodat de kluit niet breekt.

Een coniferenhaag planten

Bent u van plan om van uw conifeer een mooie, dichte coniferenhaag te planten? Dan is het raadzaam een touw te spannen, zodat u een rechte, strakke coniferenhaag krijgt. Graaf een sleuf langs het touw en verdeel de haagplanten over deze sleuf. Hetzelfde als bij het planten van een enkele conifeer verbetert u de grond rondom de sleuf enigszins met een voedingsstof. Vervolgens kunt u de haagconiferen planten.

Tot slot duwt u de grond rondom de coniferenhaag stevig aan, waardoor de haagconiferen vast in de grond staan.

Coniferen water geven is essentieel

Na het planten van de conifeer is het belangrijk dat ze veel water krijgen. De Tuinmeester raadt u aan om in het eerste jaar na het planten de conifeer goed water te geven, 2 à 3 keer per week. Later is het met name tijdens droge perioden van belang dat de conifeer regelmatig water krijgt.

Doordat onkruid de groei van de conifeer belemmert, is het belangrijk dat de grond rondom de coniferenhaag onkruidvrij blijft.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5