incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Ivonne standplaats

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne standplaats

Gele Californische Cypres kopen

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne standplaats

Wat betreft de standplaats, daar stelt deze gele Californische Cypres Ivonne weinig eisen aan. De Gele Haagconifeer is een vrij makkelijke plant en groeit goed in een bodem die vochtig tot droog is. 

Ondanks dat de conifeer veel water nodig heeft, is het  belangrijk dat de bodem waar de haag in staat goed waterdoorlatend is. Ook in een lemige ondoorlatende bodem kun je de gele conifeer beter niet planten, dan nemen de wortels te weinig water op. De gele conifeer is verder niet veeleisend betreffende zijn standplaats. Het is een sterke haagplant die goed tegen Zon, halfschaduw of schaduw kan.  De altijd groen - gele haag is verder winterhard tot wel -25 -30°C.

De Chamaecyparis Lawsoniana Yvonne is een rechtopstaande, winterharde, altijd (geel) groene conifeer met een indrukwekkende kegelvorm en gouden bladdekking. Dit betekent dat je het hele jaar door een mooie privacy beschutting hebt. Deze plant geeft een zoete geur af in uw tuin 

Kortom: plant de Chamaecyparis lawsoniana Ivonne in een vochtige, waterdoorlatende bodem. De conifeer is winterhard en biedt het hele jaar door een mooie kleurrijke haag.

De haag heeft een opgaande groei en is daarmee geschikt voor het creëren van een smalle haag. Een sterke haagplant met het hele jaar door een mooie kleur. 

Tuintip:

Bij het snoeien van een Gele Californische Cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de conifeer tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de blauwe haag niet te ver terugsnoeit.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5