incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Ivonne planten

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne planten

Gele Californische Cypres kopen

Tijdens de winterrust is het de juiste tijd voor het planten van Gele Californische Cypres die in de volle grond is gekweekt. De periode waarin de groei nagenoeg stil staat (wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer en kouder) noemen wij de winterrust. In Nederland kan de Gele conifeer met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt een belangrijke rol.

De Californische Cypres plant je bij voorkeur z.s.m. na ontvangst in de grond. Mocht je niet direct in de gelegenheid zijn om kort na ontvangst de conifeer te planten, zet hem dan tijdelijk op een wind beschutte plek. Hierdoor droogt de wortel van de Gele haag niet uit. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de conifeer.

Waar plant je de Gele haagconifeer:

Ondanks dat de gele conifeer veel water nodig heeft, houden de Californische cipressen in het algemeen niet van al te vochtige grond en kunnen daarom het best op een plaats met een lage of gemiddelde vochtigheidsgraad aangeplant worden. De Gele Californische cipres is verder niet bijzonder kieskeurig waar het de grondsoort betreft. Het is een sterke haagplant die goed tegen Zon, halfschaduw of schaduw kan. 

Snoeien en water geven van de Gele Cipres

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Chamaecyparis Ivonne goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om bij aanhoudende droogte gedurende het eerste jaar na aanplant, de heg voldoende water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. en schadelijke insecten.

Je kunt de Gele Californische Cipres het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoe je de planten op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Chamaecyparis Ivonne kan niet tot op het (oude) hout worden teruggesnoeid, omdat daar geen nieuwe scheuten ontstaan.

Tuintip:

Goed gereedschap optimaliseert het inplanten van tuinplanten, zowel voor u als voor de plant. Gebruik daarom tuinhandschoenen, een scherpe spade, een hark en leg alvast de waterslang klaar.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5