incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Ivonne herkomst

Chamaecyparis lawsoniana Ivonne herkomst

Gele Californische Cypres kopen

Herkomst van de Chamaecyparis lawsoniana Ivonne   

De Gele Californische Cypres, ook wel Gele Haagconifeer genoemd, heeft als botanische naam: Chamaecyparis lawsoniana Columnaris

De Gele Cypres vind je tegenwoordig veel in Europa. De Gele conifeer komt oorspronkelijk uit het Noord Amerika. De conifeer wordt zowel als haagplant als solitaire plant gebruikt. Californische cipressen vind je ook veel terug in parken, tuinen en allerlei andere plaatsen waar een sierlijke, klassieke haag gewenst is.

De gele Californische cypres Ivonne ook wel Chamaecyparis lawsoniana Ivonne genoemd is een cipres die vooral opvalt door zijn mooie gele geschubde bladeren. Deze gele variant onder de haagconiferen is altijd groen , of eigenlijk altijd geel. Deze mooie haag biedt een goede bescherming tegen de wind en geeft veel privacy jouw tuin. 

De gele conifeer is een vrij makkelijke plant en groeit goed in een bodem die vochtig tot droog is. Liever niet te nat, want dan kunnen de wortels gaan rotten. Plant de blauwe conifeer daarom ook liever niet in een lemige bodem. De Californische Cypres heeft veel water nodig en het is dan ook belangrijk dat de bodem waar de haag in staat goed waterdoorlatend is. 

De Gele Haagconifeer is verder sterk en kan goed tegen plaatsen in de Zon, halfschaduw of schaduw. De haag is winterhard tot wel -30°C.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5