• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Suchen im Blog

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris planten

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris planten

Blauwe Californische Cypres

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris planten

De juiste tijd voor het planten van Chamaecyparis lawsoniana Columnaris die in de volle grond is gekweekt, is tijdens de winterrust.  De winterrust is voor planten, vooral bomen en struiken, de periode (wanneer de dagen korter zijn en de nachten langer en kouder) waarin de groei nagenoeg stilstaat. In Nederland kan de Blauwe conifeer met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt een belangrijke rol.

De Californische Cypres plant u bij voorkeur daags na ontvangst in de grond. Mocht u niet direct in de gelegenheid zijn om kort na ontvangst de conifeer te planten, zet hem dan tijdelijk op een wind beschutte plek. Hierdoor droogt de wortel van de Blauwe haag niet uit. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de conifeer.

Waar te planten:

De blauwe conifeer is verder niet veeleisend betreffende zijn standplaats. Het is een sterke haagplant die goed tegen Zon, halfschaduw of schaduw kan. De Californische Cypres is een makkelijke plant en groeit goed in een bodem die vochtig tot droog is. Ondanks dat de Blauwe conifeer veel water nodig en het is dan wel belangrijk dat de bodem waar de haag in staat goed waterdoorlatend is. Plant de blauwe conifeer daarom ook liever niet in een lemige  of een te natte bodem, want dan kunnen de wortels gaan rotten. 

Het plantgat:

Wij adviseren om het gat gemiddeld genomen ongeveer 10 tot 20 centimeter groter dan de kluit te maken. Maak de grond erom heen los en verbeter het met een voedingsstof. Tuinturf is voor de cipres een goede meststof. Meng de tuinturf goed door de bestaande grond. Zorg dat het gat groot genoeg blijft om daarin de Blauwe Cypres te planten.

Tuintip:

Goed gereedschap optimaliseert het inplanten van tuinplanten, zowel voor u als voor de plant. Gebruik daarom tuinhandschoenen, een scherpe spade, een hark en leg alvast de waterslang klaar.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5