• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Suchen im Blog

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris bemesten

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris bemesten

Blauwe Californische Cypres kopen

Wanneer bemest ik de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris?

Ondanks dat de Blauwe Californische Cypres in veel verschillende grondsoorten goed groeit, is het verstandig deze conifeer te bemesten met coniferenmest. Deze meststof heeft de juiste samenstelling voor de conifeer en zorgt bijvoorbeeld voor voldoende bitterzout en magnesium. Coniferenmest is een natuurlijke meststof met een langdurige werking, waardoor het voldoende is om 1 hooguit 2 keer per jaar de Blauwe Haagconifeer te bemesten.

Het begint al bij de het planten. Zure grond moet worden gekalkt en je kunt het beste wat volwassen compost toevoegen. Vooral jonge cipressen mogen het eerste jaar regelmatig wat mest krijgen. Een mulch bedekking is ook zeer geschikt als meststof voor een Californische Cypres en het voorkomt ook dat er onkruid groeit.

Wilt u een andere voedingstof dan coniferenmest, dan kunt u er ook voor kiezen de Blauwe Californische Cypres te bemesten met koemestkorrel. Het bemesten van de Blauwe haagconifeer kun je het beste in het voorjaar doen, zodat de nieuwe groei van de conifeer extra energie krijgt.

Ook wanneer u de conifeer wilt snoeien, raden wij aan de Cipres te bemesten. Dit bevordert de uitloopt van de nieuwe scheuten en zorgt ervoor dat de conifeer sterk en gezond blijft.

Tuintip:

Bemest de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris aan weerszijden van de haag. Hark de meststof vervolgens in de grond. Na het bemesten van de haagconifeer geeft u hem water, zodat de meststof beter wordt opgenomen.

Naast meststoffen is het belangrijk dat de coniferen voldoende water krijgen. Met name in de periode direct na het planten en tijdens droge periodes. Water is een essentiële energiebron, zeker na het planten van de Blauwe Haagconifeer. In deze periode adviseren wij:

• als de weersomstandigheden warm en droog zijn, de Cipres krachtig water geven. Als richtlijn kan uitgegaan worden van 2-3 keer per week ca. 5-10 minuten lang; 5-10 keer 1 minuut per plant

• als het regent, besproei ze 1-2 keer per week ca. 5-10 minuten lang met water; 5-10 keer 1 minuut per Blauwe Californische Cypres

Let er echter wel op dat de conifeer niet verdrinkt. Het is raadzaam ’s avonds de conifeer met water te besproeien, zodat het water dan zo min mogelijk kan verdampen en verbranding van het loof wordt voorkomen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5