incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Carpinus betulus herkomst

Carpinus betulus herkomst

Haagbeuk Carpinus betulus kopen

Bij een paar haagplanten lijkt het wel of ze er altijd al geweest zijn. En zo is dat eigenlijk ook met de haagbeuk het geval De Carpinus betulus ook wel haagbeuk genoemd is in Europa een inheemse plant  De geschiedenis van de haagbeuk gaat in Europa dan ook heel lang terug. De haagbeuk is al eeuwenlang een zeer geliefde plantensoort en nog langer al als haagplant. Dat bewijst al dat de haagbeuk een veelzijdige plant is. De Carpinus betulus heeft hij veel te bieden, daarom zien de mensen deze mooie haagbeuk al die jaren na zijn ontstaan nog steeds graag aangeplant.

De haagbeuk is tegenwoordig nog steeds een geliefde plant vanwege zijn sierlijke blad, dat qua uiterlijk wel wat van het blad van de beuk wegheeft. Het hout van de haagbeuk is allang erg populair. Het hout van de haagbeuk is namelijk zwaar en hard. Dat maakt het hout erg geschikt voor gebruiksvoorwerpen die lang mee moeten gaan. Vroeger werd dit hout vaak voor slagersblokken gebruikt, tegenwoordig wordt het hout van deze haagbeuk nog altijd vaak in parket verwerkt.Het hout van de haagbeuk wordt ook vaak als brandhout gebruikt, dit omdat het heel langzaam brandt en dus behoorlijk duurzaam is.

De haagbeuk is ook zeker een mooie sierlijke plant. Het mooie blad van de haagbeuk heeft een rustiek karakter en zelfs als in de winter de bladeren van de haagbeuk gevallen zijn, ziet zijn grijsgroene schors er nog tot op hoge leeftijd prachtig uit. Ook in openbare groenvoorzieningen is de haagbeuk tegenwoordig vaak te zien. Dit komt ook omdat de Carpinus betulus zeer makkelijk te snoeien is en op bijna iedere grondsoort geplant kan worden. 

Hoewel de Haagbeuk niet het hele jaar door privacy biedt, heeft de bladverliezende haag een aantal prachtige eigenschappen waardoor ze een welkome aanvulling op uw tuin is.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5