incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Bemesten van haagplanten

Bemesten van haagplanten

Wie heeft er nu geen haagplanten in de tuin staan? Hagen worden voor allerlei toepassingen gebruikt zoals: Privacyscherm, windafscherming, bieden van schaduw of simpelweg als aankleding voor de tuin. Wat de meeste tuineigenaren wel weten is dat je de hagen jaarlijks moet snoeien. Maar de hagen bemesten wordt nog vaak vergeten. Weet jij hoe vaak je een haag moet bemesten? Of wanneer je dat doet? En welke meststof gebruik je daar dan voor?

Waarom is het bemesten van hagen belangrijk?

De juiste bemesting en een goede bodem zijn essentieel voor een goede groei van hagen. Door regelmatig te bemesten voorkom je dat hagen kale plekken krijgen, geelbruin verkleuren en houd je ze in goede gezondheid.

De voordelen van het bemesten van hagen zijn:

  • Door meststof voor hagen te gebruiken krijgt de haag een mooie diepgroene kleur. Vooral voor groenblijvende hagen, zoals Taxus en Buxus, is bemesting belangrijk.
  • De weerstand van je hagen verbetert door de juiste meststof. Hierdoor is je haag minder gevoelig voor ziekten en plagen.
  • Een haag groeit sneller dicht
  • Planten en het gazon rondom een haag profiteren ook van de bemesting van de haag. Als je een haag niet bemest pikt hij namelijk de voedingsstoffen om in leven te blijven weg uit omliggende borders of gazons.

Hoe vaak dien je de hagen te bemesten?

Bemest de haag direct na het planten en daarna idealiter elk halfjaar. U zou dit kunnen afstemmen op de snoeibeurten van uw haag, waardoor u één keer bemest in het voorjaar en één keer in het najaar (al hoeft u niet elke haag in het najaar te snoeien).

De beste perioden om hagen te bemesten zijn:

Voorjaar: maart/ april

Zomer: mei/ juni

Najaar: augustus/ september

Als je te maken hebt met een kleibodem volstaat 2x bemesten per jaar. Je kunt dan het beste de bemestingsronde in de zomer overslaan.

Welke meststof gebruik je?

Voor het bemesten van je hagen kun je gebruik maken van organische meststoffen of kunstmest. Onze voorkeur gaat uit naar organische meststoffen, omdat dit het bodemleven verbetert en de kans op overbemesting vermindert.

Na het toepassen van de mestkorrels hark je een keer langs de haag af met een ijzeren harkje om de korrels lichtjes in te werken. Dit komt de werking van de meststof ten goede.

Op onze blogpagina kun je per haagplant de informatie betreffende bemesting vinden. 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5