• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Bloeikleur

Bloeiperiode

Winterhard

Beschikbaar

Laurier

Laurier kopen | Laurierkersen | Gardline

Laurier - Sierlijk en dichte Laurierhagen

Gemakkelijk te onderhouden en zeer tolerant
Ideaal voor het creëren van een dichte groenblijvende haag

De Laurier creëert een prachtige en groenblijvende haag in je tuin. Wil je meer weten over de eigenschappen en verzorging van de Laurierhaag? Klik dan op 'Meer informatie'.

Laurier

Er zijn 129 producten.

Item 1-12 van 129 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Laurier kopen - Informatie Gardline

Denk je erover om Laurieren te kopen? Dat is niet zo gek. De Laurier wordt namelijk elk jaar populairder als haagplant. Laurieren zijn snelgroeiende planten die je op diverse manieren als haag in kunt zetten. De Latijnse naam van de Laurier is Prunus laurocerasus. Een andere gebruikelijke naam voor deze haagplant is de Laurierkers of Prunus. Wanneer je kiest voor een Laurierhaag, heb je de vrijheid om zelf te bepalen of je een lage, hoge, brede of juist smalle haag wilt hebben. Lees snel verder om meer te weten te komen over de eigenschappen en verzorging van deze vrolijke haagplanten.

De Laurierplant heeft levendige, glanzende en grote bladeren die een groot scherm vormen. Laurieren zijn makkelijk te onderhouden planten. Je kunt jouw Laurierhaag jaarlijks rond juni iets terugsnoeien. Je houdt de plant op deze manier op de gewenste hoogte en zorgt ervoor dat de plant ondoorzichtig blijft. Ideaal als je dus graag wat privacy in je tuin hebt.

Bovendien is een Laurier een zeer diervriendelijke keuze. Vogels en bijen hebben veel baat bij deze haagplanten en kunnen hier dan ook hun voeding uithalen. Laurierkersen hebben rond de bladnerf honingklieren zitten. Dus wanneer de bloemen zijn weggesnoeid, kunnen de hagen alsnog interessant zijn voor de steeds schaarser te vinden honingbijtjes. Naast de honingbijtjes, zijn ook vogels graag te vinden in de Laurierstruik. Zodra een Laurier is uitgebloeid, zullen er rond de maand augustus donkere onopvallende vruchtjes in de haag groeien.

Laurier | Laurierhaag | Gardline

Laurier eigenschappen

De Laurier is erg populair wanneer je het hebt over haagplanten. Waarom? De voor- en nadelen van de Laurierhaag lichten we graag voor je uit:

Voordelen van de Laurier

Laurier is wintergroen | Gardline Laurier is een groenblijvende haagplant
Laurier is snelgroeiend| Gardline Laurierhagen groeien snel
Laurierkers is sierlijk | Gardline Ze vormen een vrolijk beeld
Prunus is groenblijvend | Gardline Grote Laurierbladeren werken geluiddempend
Laurierhagen zijn makkelijk in onderhoud | Gardline Laurierhagen zijn makkelijk te snoeien
Laurier is onderhoudsarme haagplant | Gardline Laurier is een onderhoudsarme haagplant

Nadelen van de Laurierhaag

Laurier kan niet tegen wateroverlast | Gardline Laurier verdraagt wateroverlast slecht
Laurierhagen in kleine tuinen | Gardline Grotere Laurierhagen zijn ongeschikt voor kleinere tuinen

Laurier kopen | Gardline

Laurier soorten in het assortiment van Gardline

De Laurierkers komt in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je snelgroeiende Laurierhagen, maar zijn er ook soorten die wat langzamer groeien. Ook zit er verschil in de groeiwijze van de verschillende Lauriersoorten. Waar de een rechtopgaand groeit, groeit de ander vooral in de breedte. Gardline biedt de volgende Prunus soorten aan:

Portugese Laurier Angustifolia
De Portugese Laurier is een sterke Laurierplant, die in opkomst is in Nederland. Wanneer de Portugese Laurier niet wordt gesnoeid, zullen er witte bloemen aan groeien.

Laurier Caucasica
Laurier Caucasica groeit omhoog (opgaand) en hierdoor dus ideaal om als smalle haag te gebruiken.

Laurier Herbergii
De Laurier Herbergii is goed geschikt om te gebruiken als lage tot middelhoge haag. De plant groeit compact en heeft witte bloemetjes.

Laurier Genolia
De Laurier Genolia groeit opgaand, waardoor je snel een zichtdichte haag kunt creëren. Deze Laurierkers is sterker en weerbaarder dan de soort Caucasica

Laurier Novita
De Laurier Novita is het sterkst van alle Lauriersoorten. De Novita is het meest winterhard en het minst vatbaar voor ziektes.

Laurier Rotundifolia
De Rotundifolia is een dichte struik en is ook bekend onder de naam Grootbladige Laurier. Van alle Lauriersoorten heeft deze plant de grootste bladeren.

Breedgroeiende Laurier Otto Luyken
Laurier Otto Luyken is een breedgroeiende Lauriersoort. Van de Lauriersoorten is de Laurier Otto Luyken een langzaam groeiende plant. Dit komt omdat de Prunus meer in de breedte groeit.

Laurier Etna
De Laurier Etna is door de lage groeisnelheid een populaire haagplant, omdat je deze maar 1 keer per jaar hoeft te snoeien.

Laurier Reynvaanii
Laurier Reynvaanii is een veelzijdige plant. Zo kan je hem als laagblijvende haag planten, maar is hij ook geschikt als groepsbeplanting of om als solitaire plant te gebruiken.

Laurierkers kopen | Gardline

Laurierhaag planten

Wanneer plant ik de Laurier?

Het planten van de Laurierhaag moet in de juiste periode gebeuren. Allereerst controleer je of de door jou gewenste standplaats geschikt is voor het planten de jouw Lauriersoort. Ten tweede controleer je wat de beste planttijd voor jouw Laurierplant is.

Heb je een Laurier in pot? Dan kun je deze – afhankelijk van de weersomstandigheden – het hele jaar door planten. Wanneer je een Laurier met kluit wilt planten, kun je eind september/ begin oktober tot ongeveer mei aanhouden als beste planttijd. De plant is rond deze periode nog niet in de bloei en kan zijn volledige energie gebruiken om te wennen en wortelen in zijn nieuwe omgeving. Wanneer je jouw Laurierhaag in de juiste periode plant, vergroot je de overlevingskansen van jouw nieuwe haag. Hou tijdens het aanplanten wel rekening met de weersverwachtingen. Je kunt beter niet planten bij zware vorst, extreme nattigheid of hitte.

Hoe plant ik een Laurierhaag?

Om de Laurierhaag te planten, raden wij je aan de volgende stappen te volgen:

Laurierhaag planten | Standplaats bepalen | Gardline  1  Bepaal de standplaats. Eerst moet je nagaan welke plaats geschikt is voor het planten van je Lauriersoort. De meeste Laurieren groeien zowel in de zon als in de schaduw
Laurier planten | Gat graven | Gardline  2  Kijk naar de kluit; graaf een gat of sleuf van 5 tot 10 cm groter. Zorg er ook voor dat de grond in de sleuf losgemaakt is, zodat de wortels makkelijker hun weg kunnen vinden
Prunus planten | Bemesting van de Laurier | Gardline  3  Wij raden je om bij het planten van de Laurierhaag voedingsstoffen te gebruiken; gooi een laagje meststof van ongeveer 5 cm onderin de sleuf. Om de wortelgroei te bevorderen, adviseren we om DCM Vivimus bodemverbeteraar te gebruiken. Gebruik in elk geval geen kunstmest, want dit kan de wortels verbranden
Thuja | Laurier water geven | Gardline  4  Laat water in de geul lopen tot hij vol is. Na ongeveer een uur zal het water zijn ingetrokken. Het is belangrijk dat de bodem van de sleuf ook vochtig is, zodat ook dit deel van de wortels een goede start heeft. Meng de voedingsstoffen en het water door elkaar
Prunus | Laurierkers in sleuf planten | Gardline  5  Plant de Laurierkers in de sleuf. Je kunt het gaas rond de wortels laten zitten; deze zullen door het gaas heen groeien. Je kunt de bovenkant van de knoop losknippen en het gaas iets opzij schuiven. Bij planten in een pot, duw je de pot er voorzichtig af. Fanatiekelingen spannen van begin tot eind een draad om de heg perfect recht te planten
Prunushaag kopen | Aanplanten | Gardline  6  Zorg er bij het planten van de Prunushaag voor dat de bovenkant van de kluit 2 tot 3 cm onder het maaiveld ligt
Planten van de Laurier | Sleuf dichtmaken | Gardline  7  Vul de sleuf met de uitgegraven grond. Druk de grond stevig maar voorzichtig aan
Laurierhaag | Genieten van je haagplanten | Gardline  8  Geef de grond en de Prunusplanten water, zodat alles gelijkmatig vochtig is. Je zult spoedig van jouw Laurierhaag genieten!

Portugese Laurier | Gardline

Hoe verzorg ik een Laurier?

Een goede verzorging van jouw Laurierplant is cruciaal voor het creëren van een mooie, volle en gezonde Laurierhaag. Wij adviseren je graag over het onderhoud van jouw haagplant. Hieronder lees je hoe je de Laurierkers het beste kunt snoeien en bemesten.

Hoe vaak moet ik de Laurierkers snoeien?

In tegenstelling tot sommige andere haagplanten, kan de Laurier een goede snoeibeurt zeer goed verdragen. De Laurier zal niet stoppen met groeien, wanneer je deze zou terugsnoeien tot op het kale hout. Je kunt je Laurier prima één keer per jaar snoeien.

Wanneer je een strakke en formele uitstraling wilt creëren, wordt er aangeraden de plant twee keer per jaar te snoeien. Uitgezonderd hierbij zijn de langzamere groeiende Lauriersoorten, zoals de ‘Zabeliana’ en ‘Otto Luyken’. Wanneer je ervoor kiest om je Laurierhaag twee maal per jaar bij te snoeien, kun je dit het beste een keer in het voorjaar doen en een keer in het najaar (niet later dan september).

Wanneer moet ik mijn Laurierhaag bemesten?

Wil je de groei van jouw Laurierhaag bevorderen? Dan adviseren we om deze van tijd tot tijd te bemesten. Hoe vaak je jouw Prunus precies moet bemesten, is afhankelijk van het soort Laurier dat je hebt. Daarnaast zijn sommige Lauriersoorten sterker en minder vatbaar voor ziektes dan andere.

De beste tijd om jouw Laurier te bemesten, verschilt per Lauriersoort. Als beste bemestingsperiode kun je in ieder geval het voorjaar aanhouden. Wil je de beste bemestingsperiode voor jouw specifieke Lauriersoort weten? Kijk dan bij jouw Lauriersoort in onze blogomgeving.

Laurierhaag | Laurierkers | Gardline

Laurier versus Conifeer

Twijfel je nog over het aanschaffen van de Laurier als haagplant of een alternatief voor de Laurier? Bekijk in ons korte overzicht de verschillen van een Laurierhaag of een coniferenhaag en kijk wat voor jou de beste keuze is.

Laurier als haagplant Conifeer als haagplant
Groeiwijze Kan breed of rechtopgaand groeien, maar ook als bodembedekker gebruikt worden Groeit rechtopgaand
Groeisnelheid Groeit sneller dan een conifeer Groeit langzamer dan een gemiddelde Laurier
Snoeiwijze Groeit opnieuw uit na een verkeerde snoeibeurt Herstelt vaak niet wanneer de conifeer te ver terug is gesnoeid.
In sommige gevallen is vormsnoei mogelijk
Ziektetolerantie Vatbaarder voor (planten)ziektes Minder vatbaar voor (planten)ziektes
Winterhardheid Matig winterhard Extreem winterhard

Waarom Laurier kopen bij Gardline?

Voor Laurieren van hoge kwaliteit ben je bij Gardline aan het juiste adres. De haagplanten worden intensief gekweekt op de kwekerij. Bovendien worden de planten rechtstreeks af kwekerij geleverd, zodat wij de Prunus-planten tegen een voordelige prijs kunnen aanbieden. Als je jouw Laurier koopt bij Gardline, kun je zeker zijn van:

Kwalitatief goede haagplanten | Gardline Haagplanten van hoge kwaliteit
Mooie Laurieren | Gardline Mooie, goed vertakte Laurier-planten
Snelle levering | Gardline Levering binnen een week of op een datum naar keuze
Aantrekkelijke prijzen voor Laurieren | Gardline Aantrekkelijke prijzen
Persoonlijke en snelle service | Gardline Persoonlijke en snelle service
Haagplanten online bestellen | Gardline Haagplanten eenvoudig online bestellen
Jaarrond verzorgingstips voor de Laurier | Gardline Jaarrond verzorgingstips, om jouw Laurierhaag sterk te houden

Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, waarom je het beste bij ons kunt bestellen en wat we je nog meer bieden dan alleen de planten.

Onze Prunus boomkwekerij

Wanneer je een geschikte haagplant voor jouw tuin hebt gevonden, kunnen wij jou verzekeren dat je een juiste keuze maakt. Wij verzorgen onze haagplanten namelijk tijdens het groeiproces en zorgen ervoor dat deze voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgen. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid, zodat de wortels zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Zo kunnen wij jou de garantie bieden dat jouw Laurier lekker lang meegaat!

Laurieren aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Laurierplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Laurieren, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug. Is jouw Laurier gesneuveld? Dan krijg je voor de gesneuvelde Laurier:

Maand 1 = 100% terugbetaling
Maand 2 = 25% terugbetaling
Maand 3 = 10% terugbetaling

Laurieren zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog, Twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Prunus Laurocerasus kopen | Gardline

Hoe koop je jouw Laurier bij Gardline?

De juiste Laurier kiezen

In onze webshop navigeer je gemakkelijk naar de door jou gewenste haagplant. Je vindt in één oogopslag de verschillende hoogtes met de daarbij horende prijzen. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw tuin. Hieronder lees je meer over hoe je de haagplanten bestelt.

Laurieren kopen bij Gardline

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel online buitenplanten aanschaffen. Nadat de bestelling is geplaatst, betaald en de leverdatum is aangegeven, zit jouw werk erop! Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag.

Gardline zal de planten fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de haagplanten klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelling. Geen verrassingen dus meer achteraf!

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees alles over het afhalen van bestellingen.

Heb je nog vragen over de Laurierkers als haagplant? Neem dan gerust per e-mailtelefoon of via WhatsApp contact met ons op.

Bekijk hieronder een korte video om een beter beeld te krijgen van de Laurierkers.

FAQ – Veelgestelde vragen over de Laurier

Wat kost een Laurierkers?

De prijs van een Laurierplant is afhankelijk van het soort Laurier dat je wilt hebben. Gardline heeft 9 verschillende Lauriersoorten in het assortiment. Daarnaast is de prijs van de plant nog afhankelijk van de grootte en of je een Laurierkers in pot of met kluit aanschaft.

Kluit (3 stuks) Pot (3 stuks)
Portugese Laurier Vanaf € 120,42 Vanaf € 128,39
Laurier Caucasica Vanaf € 113,15 Vanaf € 116,59
Laurier Herbergii Vanaf € 112,42 Vanaf € 125,41
Laurier Genolia Vanaf € 118,31 Vanaf € 125,64
Laurier Novita Vanaf € 112,75 Vanaf € 116,59
Laurier Rotundifolia Vanaf € 111,08 Vanaf € 116,59
Laurier Otto Luyken
(verkrijgbaar vanaf 10 stuks)
Vanaf € 99,15 Vanaf € 149,67
Laurier Etna Vanaf € 132,38 Vanaf € 158,31
Laurier Reynvaanii Vanaf € 125,82 Vanaf € 122,63

LET OP: Bij Gardline zijn Laurieren verkrijgbaar vanaf 3 stuks. De aangegeven prijzen zijn inclusief het rooien, verpakken, verzenden en BTW. Geen extra kosten achteraf meer dus. De kleinste Laurieren (40-60 cm) zijn leverbaar vanaf 10 stuks.

Welke Laurier is winterhard?

De winterhardheid is verschillend per soort Laurier. Onderstaande tabel geeft een winterhardheidsindicatie per Lauriersoort die Gardline aanbiedt:

Lauriersoort

Winterhardheid

Portugese laurier Tot circa -15°C
Laurier Caucasica Tot circa -15°C
Laurier Herbergii Tot circa -15°C / -20°C
Laurier Genolia Tot circa -15°C / -20°C
Laurier Novita Tot circa -15°C
Laurier Rotundifolia Tot circa -10°C / -15°C
Laurier Otto Luyken Tot circa -15°C
Laurier Etna Tot circa -15°C
Laurier Reynvaanii Tot circa -15°C / -20°C

Is de Laurierkers giftig?

De Laurierkers is inderdaad giftig. Het klinkt misschien een beetje gek, omdat men Laurierbladeren gebruikt met koken. Dit zijn Laurierbladeren van de ‘echte Laurierplant’, namelijk de Laurus nobilis. De Laurierkers die wij gebruiken als haagplant komt van de Prunus laurocerasus en zijn dus niet eetbaar. Zowel de besjes, bladeren, stengels en wortels van de Laurierkers zijn giftig voor mens en dier wanneer zij dit consumeren.

Een uitzondering hierop zijn vogels. Veel vogels zijn dol op Laurierkersen en eten hier dan ook graag de besjes van. Dit is weer bevorderlijk voor de plant, omdat dit verspreiding van de plant mogelijk maakt.

Hoeveel Laurier op een meter?

Het aantal Laurieren dat je per meter moet planten om een zichtdichte haag te creëren, is afhankelijk van het formaat en van de Lauriersoort. Wanneer je een grotere Laurierplant aanschaft, hoef je er minder per meter te planten dan wanneer je een kleinere hoogte als haag wilt. Gardline heeft per Lauriersoort een tabel gemaakt, die je als richtlijn kunt gebruiken voor het planten van Laurieren per meter.

Gardline | Logo Gardline
Laurier kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5