• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Beschikbaar

Laurier Genolia

Prunus Laurocerasus - Laurier Genolia kopen | Gardline

Laurier Genolia - De onderhoudsarme Laurierhaag

Groeit uit tot een mooie en compacte haag
Produceert trossen met bloemen in het voorjaar

De Laurier Genolia heeft altijd dichte, groene bladeren, is winterhard en groeit snel. Ze kan makkelijk een blikdichte haag vormen.

Laurier Genolia

Er zijn 16 producten.

Item 1-12 van 16 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Prunus Laurier Genolia kopen - Informatie Gardline

De Laurier Genolia wordt in het dagelijks gebruik ook Laurierkers Genolia genoemd, en is in het Latijn bekend als de Prunus Laurocerasus Genolia. De plant is zo geteeld dat ze veel sterke eigenschappen heeft om als een ideale haagplant te kunnen dienen.

Als je in je tuin een groenblijvende Laurierhaag wilt en je besluit om deze Genolia Laurier te kopen, weten wij zeker dat je er absoluut geen spijt van gaat krijgen. Hieronder lichten we graag toe wat haar kenmerken zijn en hoe je de haagplant kunt verzorgen.

Genolia Prunus kopen - Gardline

Prunus Laurocerasus Genolia - smalgroeiende Laurierhaag

Voordelen van de Prunus Laurocerasus

  • Smalgroeiend; voor kleine én grote tuinen geschikt
  • Groeit in de zon én in de schaduw
  • Jaarrond groenblijvend en ondoorzichtig
  • Dichte, groene erfafscheiding
  • Gemakkelijk te verzorgen

Smalle Laurierhaag van de Prunus Genolia

De Laurier Genolia is een variant met een vrij slanke en compacte groeiwijze. Ideaal voor als je op zoek bent naar planten voor een smalle haag, en erg handig voor de wat kleinere tuinen of wanneer je zo veel mogelijk vrije bewegingsruimte in je tuin wilt behouden.

Haar snelle groei van 30 tot 50 cm per jaar zorgt ervoor dat je in een korte periode bijvoorbeeld een hoge, dichte Laurierhaag van 200 cm krijgt. Uitstekend om je tuin af te bakenen voor onder andere je buren, maar ook zeer geschikt als privacy haag op andere terreinen zoals bij een bedrijfspand, camping of recreatiegebied.

Als plek om te groeien, is de Prunus Laurocerasus Genolia geen moeilijke plant. Een plek in de zon, maar ook gedeeltelijk in de schaduw of volledige schaduw is geen probleem. En net zoals de meeste Lauriersoorten groeit de Genolia goed in nagenoeg alle grondsoorten. Desondanks raden wij aan een plek te kiezen waar de grond het water niet vasthoudt; de haagplant verdraagt langdurig natte voeten slecht.

De Prunus Laurocerasus is winterhard en zeer goed bestand tegen lage temperaturen. Ook is ze een groenblijvende haagplant, dit houdt in dat ze jaarrond haar bladeren vasthoudt. De kleur varieert van lichtgroen tot groen. Het blad is vrij smal en lang; in vergelijking met de Prunus Novita of de Prunus Rotundifolia vinden wij het blad van de Genolia eleganter. Ze heeft meerdere lagen van bladeren, waardoor ze een dichte Laurierhaag vormt.

Ook is het handig om te weten hoe je de plant optimaal kunt verzorgen. Verzorging van Laurieren is makkelijk. Tijdens het snoeien van de Laurier Genolia kan er eigenlijk niks fout gaan. Om je Laurierhaag mooi in vorm te houden, bevelen we je aan de Laurier 2 keer per jaar te snoeien; 1 keer in het voorjaar (april - mei) en 1 keer in de na-zomer (augustus - september). Bemesten van de haagplant doe je ook in het voorjaar, in de periode maart - mei.

Groenblijvende Laurier Genolia - Gardline

Prunus Genolia informatie

Eigenschappen van de Prunus Genolia

Gebruikelijke naam: Laurier Genolia, Laurierkers Genolia
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Genolia
Toepassing: Haagplant, groepsbeplanting, solitaire plant
Maximale grootte: 3 - 4 m
Jaarlijkse groei: 30 - 50 cm
Blad: Groenblijvend, de kleur is groen - donkergroen. Redelijk smalle en glimmende bladeren
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Voedzame grond, het liefst humusrijke tuingrond. Bij langdurig natte grond wordt de plant kwetsbaarder
Winterhard: Goed, vorstbestendig tot -15 °C / -20 °C
Wanneer planten: Van september/ oktober tot de maand mei kun je kluitplanten in je tuin planten. Planten uit de pot kunnen het hele jaar door worden ingeplant. Let hierbij altijd op de weersomstandigheden: perioden van hitte en vorst zijn geen goede omstandigheden
Verzorging: Eenvoudig om te doen. Bemesten: maart - mei. Snoeien: april - mei en augustus - september. Water geven: bij het inplanten en tijdens droge perioden
Bemesting: Speciale hagenmeststof, compost, hoornspaanders

Genolia Prunus kopen

Focus op topkwaliteit Prunus haagplanten

Bij het kweken van onze haagplanten streven wij naar kwaliteitsplanten, ook bij de Prunus Genolia gaan we voor topkwaliteit. Daar is onze focus op gericht. Wij zijn dagelijks op de Laurier kwekerij in de weer om jou de beste kwaliteit Laurieren te kunnen bieden. Al onze haagplanten zijn door onze intensieve kweekwijze sterk en gezond. Hierdoor kunnen wij met een gerust gevoel onze aangroeigarantie op de haagplanten geven.

De Genolia Laurier kwekerij

Zoals hierboven vermeld, is het afleveren van kwalitatief goede haagplanten onze topprioriteit. Wij zorgen ervoor dat de planten een intensieve verzorging krijgen. Dit doen we door het tijdig bemesten van onze Laurier-planten, zodat de planten elk jaar krachtig kunnen groeien en vitaal blijven. Ook worden de haagplanten regelmatig gesnoeid, waardoor nieuwe scheuten kunnen ontspruiten. Daardoor vertakt de haagplant beter en wordt deze dichter en compacter.

De derde kweekactiviteit is dat de pot gekweekte planten elk winter of vroege voorjaar een nieuwe pot krijgen. De planten in de volle grond op de boomkwekerij verplanten we elke 3 à 4 jaar, zodat de wortels zich verder ontwikkelen en sterker worden. Vaak wordt gekeken naar de kwaliteit boven de grond; is de plant genoeg vertakt, zien de bladeren er onbeschadigd uit, etc. Maar een groot deel van de kwaliteit van de plant vind je onder de grond; het wortelgestel. Essentieel is het dat er veel haarwortels aan de kluit zitten. Dit stimuleren wij door de planten regelmatig los te steken of te verplanten.

De Laurier Genolia bestellen

De Laurier Genolia is een smal groeiende haagplant, waardoor ze in zowel grote als kleine tuinen kan functioneren. Om ons assortiment hierop aan te sluiten, is het mogelijk verschillende hoogtes van de Laurier te bestellen. Je kunt de planten gemakkelijk op onze webshop bekijken en je bestelling plaatsen. Nadat de bestelling is geplaatst en betaald, zit jouw werk er voorlopig op.

Je bestelling wordt in ons systeem ontvangen. Op basis van de planning geeft het team van Gardline je de bezorgdatum door; deze is altijd binnen 4 tot 7 dagen na bestelling. Vervolgens verzamelen wij je bestelde Laurieren, en zetten we ze klaar voor verzending. De transporteur haalt de pallet met jouw planten bij ons op, en zet ze vervolgens gratis bij je op de stoep.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

De Laurierhaag planten - Gardline

Lang genieten van de Laurier Genolia

Naast het kweken en aanbieden van planten, willen we je ook graag uitleg geven over het verzorgen van deze Laurier haagplant. Gardline vindt het namelijk belangrijk dat jij vele jaren van een prachtig groeiende en bloeiende tuin kunt genieten.

Genolia Laurierhaag planten

Wat de locatie van het planten betreft, kun je niet de mist in gaan. De Laurierkers is zeer sterk en verdraagt veel. Op zowel zonnige als schaduwrijke plekken doet ze het goed. Ook groeien Prunus Laurocerasus haagplanten goed op vele grondsoorten. Enige aandachtspunt is dat overtollig water vermeden moet worden; daarvan worden ze kwetsbaarder.

Voeg tegelijk met het planten ook meststoffen aan de grond toe; dit bevordert het aangroeien van de kluit. Om de kluit zit een net of een pot. Het net kun je om de kluit laten zitten; de wortels groeien namelijk door het net. De pot schuif je er voorzichtig af. Als je de Laurierhaag geplant hebt, sproei je haar de eerste periode met water.

De Laurierhaag onderhouden

Hoe vaak moet ik de Laurier Genolia snoeien?

De Laurierkers Genolia groeit 30 tot 50 cm per jaar. Regelmatig snoeien is noodzakelijk voor deze Laurier-soort. Dit kan het best in de lente en de herfst gebeuren. Het snoeien is in een mum van tijd gedaan. Ziet je Laurierhaag er onverzorgd uit, omdat je geen tijd hebt gehad om haar terug te snoeien? Dat is geen ramp; je snoeit deze groenblijvende Laurierhaag gemakkelijk terug. Zelfs uit het oude hout ontstaan nieuwe scheuten, die snel nieuwe bladeren geven. Rond de maand mei verschijnen er mooie witte bloemen en in augustus is de haag voorzien van bessen.

Wanneer moet ik de Laurier Genolia bemesten?

De Laurier Genolia groeit in elke normale, voedzame grond. Het is daarentegen raadzaam de grond jaarlijks te verbeteren met hagenmeststof of compost. Dit geeft de haagplant extra kracht en laat de bladeren rijker en donkerder groen glanzen. Wij raden aan de Prunus Genolia elk jaar te bemesten, bij voorkeur in het voorjaar in de maanden maart tot en met mei.

Gardline tuintip

Om slechts 1 keer per jaar te bemesten, bevelen we je een organische meststof te gebruiken. Deze hebben immers een langdurige werking.

Hoeveel water moet ik de Laurier Genolia geven?

Als onderdeel van het voeden van planten geldt natuurlijk ook het water geven aan de plant. Het is belangrijk dit de eerste weken tot maanden na het inplanten en tijdens droge perioden te doen. Om verbranding van de bladeren en verdamping van het water te vermijden, is ’s avonds sproeien het meest handig.

De Laurier verzorgen: snoeien en bemesten - Gardline

Vragen over de Laurier Genolia?

Heb je na het lezen van de toelichting nog vragen over de Laurier Genolia? Neem dan via de telefoon, de e-mail of via het contactformulier contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Liever een andere haagplant dan de Prunus Laurocerasus Genolia? Kijk dan eens bij de Taxus of Thuja-coniferen of de Klimop haagplanten.

Laurier Genolia kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5