incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse coniferen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Thuja plicata Atrovirens

Thuja plicata Atrovirens kopen | Levensbomen | Gardline

Levensboom Thuja plicata Atrovirens - Glanzende haag

Snel en slank groeiend
Extreem winterhard en groeit op bijna alle grondsoorten

De Thuja plicata Atrovirens zorgt voor een duurzame bescherming van jouw privacy. De bladeren hebben een aangename frisse geur, vooral wanneer ze versnipperd zijn of na regen.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Thuja plicata Atrovirens kopen - Informatie Gardline

De Thuja plicata Atrovirens is een groenblijvende conifeer met opvallende, prachtig glanzende naalden. Naast zijn Latijnse naam wordt hij ook reuzenlevensboom Atrovirens genoemd.

Door zijn sterke eigenschappen en chique uitstraling verbaast het ons niet als je de Reuzenlevensboom Thuja Atrovirens wilt kopen. Graag informeren wij jou hieronder uitvoeriger over deze haagconifeer.

Levensboom Thuja plicata Atrovirens kopen - Gardline

Thuja plicata Atrovirens - Glanzende haagplant

Voordelen van de haagconifeer Thuja plicata Atrovirens

 • Prachtige achtergrond voor kleurrijke borders
 • Snel en smal groeiend
 • Groenblijvend
 • Extreem winterhard
 • De Reuzenlevensboom groeit in bijna alle soorten bodems

Coniferenhaag van de Reuzenlevensboom Atrovirens

Een winterharde coniferenhaag van de Reuzenlevensboom Atrovirens is een mooie en praktische aanvulling op jouw tuin. Hij heeft alle eigenschappen voor het vormen van een mooie haag!

Allereerst ben je redelijk vrij in het bepalen van de plek voor deze thujahaag. De Thuja Atrovirens stelt geen hoge eisen aan de grondsoort; in bijna alle soorten bodems groeit de conifeer goed. De voorkeur gaat uit naar licht vochtige, zure grond. Let er op dat de grond niet te droog is. De Reuzenlevensboom is namelijk gevoelig voor langdurige droogte. Een aantal wortels van deze Thuja groeit diep, de rest blijft redelijk dicht onder het maaiveld. De Thuja groeit goed op zowel zonnige als op schaduwrijke plekken in de tuin.

Een ideale haag wordt gevormd door planten die niet extreem in de breedte groeien. Als planten breed groeien, wordt immers een groot gedeelte van de tuin in beslag genomen. De Thuja Atrovirens groeit recht opgaand, waardoor deze Thujahaag compact en smal blijft. Daarnaast is hij een snelgroeiende haagconifeer. In een relatief korte periode groeit de Reuzenlevensboom haag tot de gewenste hoogte.

Met zijn winterhardheid tot circa -20 à -23˚C is de haagconifeer geschikt voor verschillende regio’s in Europa. Vergelijkbaar met de meeste coniferen, heeft ook de Reuzenlevensboom Atrovirens een hoge weerbaarheid tegen de wind. Een andere sterke eigenschap is dat de plant altijd groen is. Dat betekent dat hij het hele jaar een dichte, groene beschutting biedt.

De naalden zijn groen tot donkergroen en hebben een glanzende gloed. De Thuja plicata Atrovirens is een ware eyecatcher in de tuin. Als coniferenhaag achter kleurrijk bloeiende Tulpen of Narcissen biedt hij een prachtig contrast.

De Thujahaag heeft dus twee functies; enerzijds als zichtdichte erfafscheiding naar de straat of buren en anderzijds als prachtige achtergrond voor een kleurrijke border.

De verzorging van de Thuja plicata Atrovirens is gering. Om de glanzende naalden te behouden, is het echter wel van belang aandacht te schenken aan het snoeien van de Thuja conifeer. Als hij tot het oude hout wordt gesnoeid, groeit daar geen nieuw loof meer. Snoei daarom enkel in het groene loof.

Thuja plicara Atrovirens kopen | Gardline

Thuja plicata Atrovirens informatie

Eigenschappen van de conifeer Thuja Atrovirens

Gebruikelijke naam: Reuzenlevensboom Atrovirens
Botanische naam: Thuja plicata Atrovirens
Toepassing: Haag, groepsbeplanting, solitair, boom in (half)schaduwrijke achtertuin
Maximale grootte: 10 - 15 m
Jaarlijkse groei: 30 - 40 cm
Blad: Groenblijvend. Kleur is groen tot donkergroen, glanzend. Schubvormige naaldstructuur
Standplaats: De conifeer groeit goed in de zon en in halfschaduw
Grondsoort: Bijna alle grondsoorten. Gevoelig voor langdurige droge omstandigheden
Winterhard: Zeer goed tot vorstbestendig (tot circa -20 à -23˚C)
Planttijd: Normaal gesproken kunnen kluitplanten vanaf eind september/ begin oktober tot circa eind mei geplant worden. Let erop de Thuja niet te planten tijdens weersomstandigheden zoals langdurige regenval, extreme vorst of hitte
Verzorging: Het beste kunt u de Thuja snoeien in juni en september, water geven in de periode na het planten en als het lange tijd droog is
Bemesting: Coniferenmest of koemestkorrel zijn voor deze haagconifeer optimaal


Thuja Atrovirens online kopen

Thuja; de sterke coniferenhaag

Thujaconiferen zijn bekend om hun sterke eigenschappen, geringe onderhoud en goede groeiwijze om hagen te vormen. Dit geldt ook voor de Thuja plicata Atrovirens. Het team van Gardline is zich daarvan zeker bewust. Daarom bieden wij diverse maten van deze haagconifeer aan; in onze webshop bestel je eenvoudig de Reuzenlevensboom Atrovirens online.

Het kweken van de Thuja

Voordat we onze Thuja plicata Atrovirens kunnen aanbieden, wordt er hard gewerkt op de boomkwekerij. Het kweken van planten is intensief en vergt een structurele aanpak. Elk voorjaar bemesten we de groenblijvende haagplant. Ook snoeien we hem jaarlijks. In de droge zomerperiode is het van belang dat de Atrovirens Levensboom water krijgt; dit verzorgen wij met onze automatische sproei-installatie.

Om de kluit in topkwaliteit aan te bieden, verplanten we de Reuzenlevensboom Atrovirens elke drie jaar. Hetzelfde als bij snoeien geldt dat als de wortel verplant wordt, hij een beter vertakt wortelgestel maakt. Door deze kweekwijze waarborgen wij een langere levensduur van de Thuja.

Thuja plicata Atrovirens haag kopen

In onze webshop informeren wij jou over de Thuja plicata Atrovirens. Als je ervoor gekozen hebt de Thuja Atrovirens conifeer te kopen, is het plaatsen van de bestelling in onze webshop makkelijk. Je selecteert de gewenste grootte en plaatst het aantal planten in de winkelwagen. Zodra vervolgens de leverdatum is aangegeven en de bestelling is voldaan, hoef je niets meer te doen.

Het team van Gardline ontvangt jouw bestelling automatisch en gaat meteen voor je aan de slag! Wij rooien dan de door jou bestelde Reuzenlevensbomen fris uit de boomkwekerij en maken ze klaar voor verzending. Vervolgens worden de haagconiferen door de vervoerder opgehaald en bij jou thuis afgeleverd. Je kunt al snel genieten van jouw Thuja plicata Atrovirens haag.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de mogelijkheden voor het afhalen van bestellingen.

Naast dat het bestellen van de planten makkelijk moet zijn, willen wij ook altijd transparant en duidelijk zijn over de prijs. Daarom hebben we onze aanbiedingen met all-in prijzen samengesteld, ook voor de thujaconiferen. Voor de Reuzenlevensboom Atrovirens palletaanbiedingen geldt dat deze inclusief de planten, de handling en het bezorgen zijn. Ongeacht waar in Nederland je woont. De Waddeneilanden zijn hierop een uitzondering. In verband met het vervoer via de veerboot kunnen we hiervoor helaas geen all-in prijs aanbieden.

Levensboom Thuja plicata Atrovirens planten - Gardline

Tuinplezier van de Reuzenlevensboom Atrovirens

Voor het team van Gardline is plezier in de tuin het allerbelangrijkste. Het leveren van kwalitatief goede en gezonde haagplanten voor correcte prijzen is daarbij van belang. Ook het op de juiste manier tijdig onderhouden van de Reuzenlevensboom haag zorgt voor meer plezier van deze haag. Graag adviseren wij je hoe je het beste de Thuja Atrovirens kunt planten en onderhouden.

De Thuja plicata Atrovirens planten

Op nagenoeg alle plaatsen in de tuin kun je een haag van de Thuja plicata Atrovirens planten. Zowel in de zon als in de halfschaduw groeit de haagconifeer goed. De plant stelt zeer geringe eisen aan de grondsoort. Zijn voorkeur gaat uit naar normale, voedzame grond, maar deze mag ook licht vochtig zijn. Bij het planten van de Thujahaag is het raadzaam compost of tuinturf toe te voegen en deze goed te mengen met de bestaande grond.

Gardline tuintip
Naast het bemesten is het in de periode na het inplanten belangrijk dat de Atrovirens Thuja water krijgt. In deze fase heeft hij energie nodig voor met name het aangroeien van de kluit. Uit onder andere water haalt de Thuja conifeer veel energie. Geef hem daarom in de eerste 3 tot 6 maanden voldoende tot veel water.

Het aantal te planten haagconiferen hangt af van de gewenste grootte. Als je een kleinere Thujahaag wilt, dan heb je meer haagconiferen nodig dan wanneer je direct een redelijk zichtdichte twee meter hoge haag wenst. In de beschrijving van elke plantgrootte hebben we het gewenste aantal planten per meter vermeld.

Onderhoud van de Reuzenlevensboom haag

Zoals bij de meeste Levensbomen, is het onderhouden van de Reuzenlevensboom Atrovirens haag geen moeilijke klus. Jaarlijks zijn er drie handelingen die aandacht verdienen, te weten: het water geven, het bemesten en het snoeien van de Thuja Atrovirens.

Hoeveel water moet ik de Thuja Atrovirens geven?

In de periode na het planten en tijdens de zomer is het essentieel de Thuja plicata Atrovirens met water te besproeien. De conifeer is namelijk gevoelig voor droge grond.

Wanneer moet ik mijn Thuja bemesten?

Om de voorjaarsgroei te stimuleren, raden wij aan in het voorjaar de Thuja conifeer te bemesten. Organische bemestingsstoffen als coniferenmest en koemestkorrel werken goed en langdurig.

Hoe vaak moet ik de Thuja snoeien?

De Levensboom Atrovirens heeft van zichzelf een recht opgaande, smalle groei. Om de coniferenhaag mooi compact en dichtbegroeid te houden, adviseren wij twee keer per jaar de haag te snoeien. Plan de eerste snoei voor de langste dag in juni en snoei hem in september nogmaals. Het snoeien van de Thuja plicata Atrovirens moet je niet tot op de stam doen. Op het oude hout groeien helaas geen nieuwe scheuten. Snoei de coniferen daarom enkel in het groene loof.

Lebensbaum Thuja plicata Atrovirens snoeien - Gardline

Vragen over het kopen van Reuzenlevensboom Atrovirens?

Kijk voor meer informatie in onze webshop. Als onze plantbeschrijving geen antwoord geeft op jouw vraag over de Reuzenlevensboom, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp.

Thuja plicata Atrovirens kopen met aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Thujaplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Thuja's, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Atrovirens
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Atrovirens
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja plicata Atrovirens

Levensbomen zijn - zoals de naam al doet vermoeden - levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline
Thuja plicara Atrovirens kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5