incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Gele Californische Cipres

Gele Californische Cypres kopen | Gardline

Gele Californische Cypres - de gele haagconifeer

Smalle en mooi compacte groei
De bladeren verspreiden een fijne zoete geur

De Gele Californische Cypres - Chamaecyparis Lawsoniana Ivonne - is een conifeer met een mooie gele kleur. Vanwege zijn kleur wordt de Gele cipres vaak als haagplant gebruikt.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Gele Californische Cipres kopen -  Chamaecyparis Ivonne 

De Gele Californische Cypres, ook wel Gele Haagconifeer of in het Latijns Chamaecyparis lawsoniana Ivonne genoemd, is een prachtige gele haagplant. De Gele Cypres groeit relatief smal en compact en brengt een heerlijk zoete geur met zich mee. Een uitstekende haagplant als privacyscherm voor in jouw tuin of bedrijfsterrein. De kleur van deze Cypres is groenachtig geel. In de winter zal deze haagplant naar goudgeel kleuren. De plant behoort tot de Cipresfamilie en is een prachtige conifeer met een bijzondere uitstraling.

Door zijn compacte groei is deze Californische Cypres zeer goed te gebruiken als haagplant. Om een mooie dichte haag te creëren, adviseren wij om deze 1 à 2 keer per jaar te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de conifeer zijn compacte vorm behoudt en blikdicht blijft. De mooie gele gloed geeft deze Cipres een fantastische uitstraling en is daarmee een echte blikvanger.

De Cypres is verkrijgbaar vanaf een hoogte van 80 – 100 cm tot en met een hoogte van 200 – 225 cm. Er is daarom altijd een geschikte hoogte, passend bij jouw situatie en wensen. Het maakt niet uit of je deze plant in de volle zon, halfschaduw of in de schaduw plaatst, hij kan er allemaal tegen. Ook is de plant is winterhard en bestand tegen een temperatuur tot wel – 30 °C.

Deze gele conifeer is - net zoals zijn blauwe broertje - ziektetolerant en winterhard, waardoor ze goed kunnen overleven in het Nederlandse klimaat. De bladeren zijn robuust en groenblijvend. Deze Gele Cypres geeft prachtige groengele naalden, die in de winter goudgele naalden toont. Wanneer de boom in de schaduw staat, zullen de naalden vooral groenachtig geel zijn. Ook heeft deze plant geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon.

Let er wel op dat de plant gevoelig is tegen (langdurige) blootstelling aan water en slecht bestand is tegen een kleibodem. De plant is geschikt om alleen (solitair) geplant te worden, maar ook om als een heg te fungeren.

Voordelen van de Gele Californische Cypres haagplant

 • Winterhard
 • Hoge ziektetolerantie
 • De gele kleur is een fantastische blikvanger
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Zichtdicht

Gele Californische Cipres kopen | Gardline

Eigenschappen van de Gele haagconifeer

Gebruikelijke naam: Gele Californische Cipres, Gele haagconifeer
Botanische naam: Chamaecyparis lawsoniana Ivonne
Toepassing: Haagplant, solitair en groepsbeplanting
Maximale grootte: Ca. 8m
Jaarlijkse groei: 20 - 30 cm
Blad: De kleur van deze Cypres is groenachtig geel. In de winter zal deze haagplant naar goudgeel kleuren.
Standplaats: Zon en halfschaduw
Grondsoort: Bij voorkeur een losse, goed gedraineerde grond. Absoluut geen leemgrond, de grond mag geen wateroverlast veroorzaken
Winterhard: Uitstekend, tot -25 / -30 °C
Planttijd: Van eind september tot mei (uitzondering zijn perioden van hitte en vorst)
Verzorging:

Bemesten: maart - juni.
Snoeien: april - juni en september.
Bewateren: bij het aanplanten en tijdens droge perioden.

Bemesting: Compost, Coniferen & taxusmest, hoornspaanders

Topkwaliteit Gele Californische Cipres haagplanten

Wanneer je op zoekt ben naar een eenvoudige en efficiënte manier om online haagplanten te kopen, ben je bij Gardline aan het juiste adres. Wij bieden namelijk kwalitatieve haagplanten tegen een aantrekkelijke prijs. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, waarom je het beste bij ons kunt bestellen en hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw haagplant.

In onze webshop navigeer je gemakkelijk naar de door jou gewenste haagplant. Je vindt in één oogopslag de verschillende hoogtes met de daarbij horende prijzen. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw tuin. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij en hoe je deze planten het beste kunt verzorgen.

Onze Chamaecyparis lawsoniana Ivonne boomkwekerij

Wanneer je een geschikte haagplant voor jouw tuin hebt gevonden, kunnen wij jou verzekeren dat je een juiste keuze maakt. Wij verzorgen onze Gele Californische Cipres haagplanten namelijk tijdens het groeiproces en zorgen ervoor dat deze voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgen. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid, zodat de wortels zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Zo kunnen wij jou de garantie geven dat de Gele Californische Cipres lang meegaat.

Cipres Chamaecyparis Ivonne bemesten | Gardline

Geniet zo lang mogelijk van jouw Gele Californische Cipres!

Wij adviseren je graag over het onderhoud van jouw Gele Californische Cypres haagplant. Hieronder lees je de hoe je deze haagplant het beste kunt planten, snoeien en bemesten.

Wanneer kan ik het beste mijn Gele Californische Cipres planten?

Je plaatst deze Cypres moeiteloos in de zon of halfschaduw. De beste periode om de Gele Cypres te planten is van eind september tot mei. Wanneer je de Gele Cyprus plant, is het belangrijk dat je de grond goed nat houdt en gebruikmaakt van aanplantgrond. Let wel op dat je de haagplant niet te diep in de grond plant.

Hoe vaak moet ik mijn haagplant snoeien?

Een groot voordeel van de Gele Californische Cipres is dat het een onderhoudsvriendelijke plant is. De plant groeit jaarlijks zo’n 20 tot 30 centimeter, dus hoef je hem maar 1 tot 2x per jaar terug te snoeien. Maar wanneer kun je de Gele Cypres nou het best snoeien? De beste snoeitijd is rond april/juni en september. Let daarbij op dat je niet te diep in het oude hout snoeit, want dan groeit deze Californische Cypres niet meer uit. Je kunt de plant dus het beste als het ware ‘opscheren’. Deze haagplant kent geen bloeiperiode en er groeien dan ook geen bloemen of besjes tussen de naalden. Wel verkleuren de naalden in de winter van groenachtig geel naar goudgeel.

Wanneer moet ik mijn Cipres bemesten?

Wil je de groei van jouw plant bevorderen? Dan adviseren we om deze haagplant van maart tot juni te bemesten met speciale Cipressen meststof, compost of hoornschaafsel. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. Daarnaast is bemesting belangrijk bij het aanplanten, daarna is een enkele bemesting in het voorjaar voldoende

Cipres Chamaecyparis Ivonne bestellen | Gardline

Waarom bestellen bij Gardline?

Wij willen je vertrouwen bevestigen door planten van hoge kwaliteit te leveren tegen een betaalbare prijs. Dit is ook de reden dat wij onze aangroeigarantie kunnen bieden; wij staan namelijk achter onze kwaliteit.

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel de Gele haagconifeer online aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag! Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-in prijzen, dus inclusief de planten, verzending en de handling. Geen verrassingen verder in het bestelproces.

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Heb je nog vragen over de Gele Californische Cypres haagplant? Wij helpen jou graag verder! Neem dan gerust per e-mail, telefoon of via Whatsapp contact met ons op.

Wil je toch liever een andere haagplant? Kijk dan ook eens bij de Blauwe Californische Cypres, Beuk, Liguster of Thuja. Misschien geven deze haagplanten de gewenste beschutting in jouw tuin.

Gele Californische Cipres aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Cipresplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Cipressen, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Gele Californische Cipres
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Gele Californische Cipres
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Gele Californische Cipres

Gele Californische Cipressen zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Gele californische cipres kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5