incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Kastanje

Kastanjeboom kopen | Castanea sativa | Gardline

Kastanjeboom kopen - Natuurlijke schoonheid en karakter met de Castanea sativa

Ontdek de tijdloze charme van de kastanjeboom (Castanea sativa) bij Gardline! Met zijn majestueuze verschijning en heerlijke vruchten voegt deze boom niet alleen natuurlijke schoonheid toe aan jouw tuin, maar ook een vleugje karakter. Blader door ons assortiment en vind de perfecte kastanjeboom om jouw buitenruimte te verrijken!

Er zijn 3 producten.

Terug naar boven

Kastanjeboom kopen - Alles over de kastanjeboom

Ontdek hier alles wat je moet weten over de prachtige kastanjebomen en waarom ze een waardevolle toevoeging zijn aan jouw tuinlandschap.

Eigenschappen van een kastanjeboom

De kastanjeboom, ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam Castanea sativa, behoort tot de familie Fagaceae en is een indrukwekkende loofboom die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Europa. Met zijn majestueuze verschijning en karakteristieke eigenschappen is de kastanjeboom een populaire keuze voor tuiniers en landschapsarchitecten over de hele wereld.

Groei en standplaats van de Castanea sativa

De kastanjeboom staat bekend om zijn imposante groei, met een maximale hoogte van 20 tot 30 meter. Het is een bladverliezende boom die in de herfst een prachtige gele kleur aanneemt, waardoor hij een opvallende verschijning is tijdens dit seizoen. Wat betreft de standplaats geeft de kastanjeboom de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin. Hij gedijt het beste in een luchtige, humusrijke grond die goed waterdoorlatend is.

Bloei en vruchten van de kastanje

De bloeiperiode van de Castanea sativa valt in juni en juli, wanneer de boom wordt gesierd door langwerpige, roomkleurige katjes die een heerlijke geur verspreiden. Na de bloei ontwikkelen zich eetbare kastanjes die in oktober en november rijp zijn om te worden geoogst. Deze vruchten zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en worden al eeuwenlang gewaardeerd als een bron van voedsel.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de castanea sativa!

Naast zijn esthetische en culinaire waarde heeft de kastanjeboom ook een belangrijke ecologische functie. Het is een drachtboom voor bijen, wat betekent dat de bloemen een voedselbron vormen voor deze belangrijke bestuivers. Bovendien is de kastanjeboom een waardboom voor vlinders, die zijn bladeren gebruiken als voedselbron voor hun larven. Door een kastanjeboom in jouw tuin te planten, draag je dus bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem in jouw directe omgeving.

Sativa boom onderhouden

Het onderhouden van een tamme kastanjeboom is relatief eenvoudig, maar vereist wel enige zorg en aandacht. Tijdens de bloeiperiode is het belangrijk om de boom voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. In de herfst kun je de kastanjes oogsten en genieten van hun heerlijke smaak en voedingswaarde.

Kastanjeboom snoeien

De snoeiperiode van de kastanjeboom valt tussen november en maart, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de boom te bevorderen en de vorm te behouden. Daarnaast kun je de boom lichtjes snoeien om de kroon te vormen en de groei te stimuleren.

Tamme kastanje kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment tamme kastanjebomen van de hoogste kwaliteit. Onze bomen worden zorgvuldig geselecteerd en gekweekt om te voldoen aan de strengste normen van gezondheid en vitaliteit. Of je nu op zoek bent naar een jonge boom om te planten of een volwassen exemplaar voor directe impact, bij Gardline vind je wat je zoekt.

Kastanjeboom kopen met aangroeigarantie

Wij bieden een aangroeigarantie van maar liefst 3 maanden op al onze kastanjebomen. Met onze DCM Vivimus Bodemverbeteraar verlengen we deze garantie zelfs tot 4 maanden. Zo kun je met een gerust hart jouw kastanjeboom bij Gardline kopen, wetende dat deze gedurende deze periode zal gedijen en groeien in jouw tuin.

FAQ - Veelgestelde vragen over de kastanjeboom

Hoe herken je een kastanjeboom?

Een kastanjeboom is te herkennen aan zijn imposante gestalte, grof getextureerde schors en grote, handvormige bladeren die in de herfst een prachtige gele kleur aannemen.

Hoe groot kan een kastanjeboom worden?

Een kastanjeboom kan uitgroeien tot een hoogte van 20 tot 30 meter, afhankelijk van de groeiomstandigheden en de specifieke variëteit.

Is een kastanjeboom sterk?

Ja, de kastanjeboom staat bekend om zijn sterke en robuuste groei, waardoor hij goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en klimaatomstandigheden.

Kan een kastanjeboom goed tegen droogte?

Hoewel een kastanjeboom enige droogtetolerantie vertoont, gedijt hij het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem. Het is belangrijk om de boom regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes, om de gezondheid en groei te bevorderen.

Wat is een goede standplaats voor een kastanjeboom?

Een kastanjeboom gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin, waar hij voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en te groeien. Zorg voor een luchtige, humusrijke grond die goed waterdoorlatend is voor optimale groeiomstandigheden.

Gardline logo

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5