incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Boomhazelaar

Boomhazelaar kopen | Gardline

Boomhazelaar kopen - Prachtige toevoeging aan jouw tuin!

Ontdek de unieke schoonheid van de boomhazelaar (Corylus colurna) bij Gardline! Met zijn elegante vorm en sierlijke bladeren voegt deze boom een vleugje sfeer toe aan jouw tuin. Verken ons assortiment en vind de perfecte boomhazelaar om jouw buitenruimte te verfraaien!

Er zijn 2 producten.

Terug naar boven

Boomhazelaar kopen - Alles over de Boomhazelaar

Hier ontdek je alles wat je moet weten over de prachtige Turkse hazelaar en waarom deze bomen een waardevolle toevoeging zijn aan jouw tuin.

Eigenschappen van een Turkse hazelaar

De boomhazelaar, ook bekend als Corylus colurna of Turkse kastanje, is een imposante loofboom die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Europa en Klein-Azië. Met zijn majestueuze verschijning en karakteristieke eigenschappen is de boomhazelaar een populaire keuze voor tuiniers en landschapsarchitecten over de hele wereld.

Groei en standplaats van de boomhazelaar

De boomhazelaar staat bekend om zijn snelle groei en kan een indrukwekkende hoogte bereiken van 15-20 meter. Hij gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin en kan op alle grondsoorten groeien, maar heeft een voorkeur voor kalkrijke zandgrond.

Bloei en vruchten van de boomhazelaar

De bloeiperiode van de boomhazelaar valt in februari en maart, wanneer de boom wordt gesierd door onopvallende gele katjes. Na de bloei ontwikkelen zich bruine hazelnoten in vruchthulsen die eetbaar zijn en een heerlijke smaak hebben. Deze vruchten zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam en worden al eeuwenlang gewaardeerd als een gezonde snack.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de boomhazelaar

Naast zijn esthetische en culinaire waarde heeft de boomhazelaar ook een belangrijke ecologische functie. Het is een drachtboom voor bijen, wat betekent dat de bloemen een voedselbron vormen voor deze belangrijke bestuivers. Door een boomhazelaar in jouw tuin te planten, draag je dus bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem in jouw directe omgeving.

Corylus colurna onderhouden

Het onderhouden van een boomhazelaar is relatief eenvoudig, maar vereist wel enige zorg en aandacht.

Boomhazelaar snoeien

De snoeiperiode van de boomhazelaar valt tussen november en maart, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de boom te bevorderen en de vorm te behouden. Daarnaast kun je de boom lichtjes snoeien om de kroon te vormen en de groei te stimuleren.

Boomhazelaar bemesten

Het is belangrijk om de boomhazelaar regelmatig te bemesten om de groei en vitaliteit te bevorderen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor loofbomen en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

Boomhazelaar kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment boomhazelaars van de hoogste kwaliteit. Onze bomen worden zorgvuldig geselecteerd en gekweekt om te voldoen aan de strengste normen van gezondheid en vitaliteit.

Turkse hazelaar kopen met aangroeigarantie

Wij bieden een aangroeigarantie van maar liefst 3 maanden op al onze boomhazelaars. Met onze DCM Vivimus Bodemverbeteraar verlengen we deze garantie zelfs tot 4 maanden. Zo kun je met een gerust hart jouw boomhazelaar bij Gardline kopen, wetende dat deze gedurende deze periode zal gedijen en groeien in jouw tuin.

Met zijn indrukwekkende verschijning, culinaire waarde en ecologische voordelen is de boomhazelaar een waardevolle toevoeging aan elk landschap. Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment kwaliteitsbomen, waaronder boomhazelaars, die je tuin tot bloei zullen brengen.

FAQ – Veelgestelde vragen over de boomhazelaar

Hoe hoog wordt een boomhazelaar?

Een boomhazelaar kan een hoogte bereiken van 15-20 meter, afhankelijk van de groeiomstandigheden en de specifieke variëteit.

Is een boomhazelaar eetbaar?

Ja, de boomhazelaar produceert eetbare hazelnoten in vruchthulsen die een heerlijke smaak hebben en rijk zijn aan voedingsstoffen.

Waar plant ik een hazelaar?

Een boomhazelaar gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin, op alle grondsoorten maar bij voorkeur op kalkrijke zandgrond.

Gardline logo

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5