Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit/ pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Reynvaanii

Laurier Reynvaanii (Prunus) online bestellen | Gardline

Reynvaanii Laurierkers - Een sterke Laurier

Standplaats tolerantie, groeit gemakkelijk in de schaduw
Zeer gemakkelijk te verzorgen

Prunus Reynvaanii is een dichte, rechtop groeiende haagplant. Deze Laurier is geschikt voor smalle, middelhoge hagen.

Er zijn 12 producten.

Terug naar boven

Prunus Laurier Reynvaanii kopen - Informatie Gardline

De Laurier Reynvaanii - in het Latijn is ze onder de naam Prunus Laurocerasus Reynvaanii bekend - kenmerkt zich door haar smalle bladeren en ook smalle en snelle groei. Doordat ze recht-opgaand en daardoor smal groeit, houd je na het planten van deze smalle Laurierhaag lekker veel ruimte in je tuin over.

Graag lichten we hieronder toe wat haar andere sterke eigenschappen zijn voor het maken van een groenblijvende haag. Net als jou, willen ook wij ongestoord kunnen genieten van onze privacy in de tuin. Dan is de Prunus Reynvaanii een uitstekende haagplant, én een echte aanrader!

Groenblijvende Laurierhaag Prunus Reynvaanii - Gardline

Prunus Reynvaanii - Snelgroeiende Laurier

Voordelen van de haagplant Prunus Reynvaanii

  • Groeit snel; ideaal voor een snelle, dichte haag
  • Groeit smal; perfect voor smalle hagen
  • Standplaats tolerant; bijna alle tuingronden zijn goed
  • Winterhard
  • Makkelijk te snoeien

Wordt de Laurier Reynvaanii een smalle Laurierhaag?

Het antwoord op deze vraag is: ja! De Laurier Reynvaanii heeft immers een recht-opgaande groei. Doordat haar takken recht omhoog groeien, blijft de Laurierhaag smal. Wat dat betreft lijkt de Prunus Laurocerasus Reynvaanii op de Prunus Caucasica en de Prunus Genolia; al deze planten groeien redelijk recht omhoog. Alleen de Reynvaanii groeit wat minder hoog, tot ongeveer 2,5 à 3 meter. Als je dus op zoek bent naar een middelhoge privacyhaag, maar je wilt ook ruimte in je tuin overhouden, dan adviseren we je deze Laurierkers haagplant te bestellen.

Zoals alle Lauriersoorten is de Reynvaanii Laurier bladhoudend en groenblijvend. Het hele jaar door is de kleur van deze haagplant groen. Bovendien groeien er meerdere lagen bladeren over elkaar en is de plant bossig, waardoor ze echt zichtdicht is. De Laurierhaag is uitermate geschikt als dichte groenblijvende schutting in je tuin of om je terrein. Ter verfraaiing bloeit de Reynvaanii in het voorjaar rijkelijk met mooie, witte, opgaande pluimen.

Om de haagplant mooi te houden, willen we je graag informeren over de verzorging van de Laurier. De Laurier snoeien kan het beste in het voorjaar gebeuren. Doe dit niet te vroeg, omdat eventuele late hardnekkige vorst schade aan de plant kan veroorzaken, maar ook om de mogelijke bloei niet te belemmeren. De 2e keer snoei je de haag in september. Het bemesten van de Laurier gebeurt ook in het voorjaar, bij voorkeur met organische mest vanwege de langdurige werking. De eerste weken tot maanden én in droge tijden is het belangrijk de planten water te geven.

Voordat je van deze Laurierhaag kunt genieten, moet je weten waar de plant goed groeit. Je moet dus weten waar je de Laurier kunt planten. Net zoals alle Lauriersoorten zijn de eisen hierin niet groot. De plant groeit in de zon en in de schaduw. Als het om de soort tuingrond gaat, zijn de eisen ook gering; bijna overal groeit de Laurier Reynvaanii goed. Let alleen op op langdurig natte grond. De Prunus Laurocerasus waardeert natte voeten niet. Een sterke eigenschap van de Prunus Reynvaanii is dat ze tot -15 °C / -20 °C goed winterhard is.

Smalle Laurierhaag Prunus laurocerasus Reynvaanii - Gardline

Laurier Reynvaanii informatie

Kenmerken van de Laurier Reynvaanii

Gebruikelijke naam: Laurier Reynvaanii, Laurierkers Reynvaanii
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Reynvaanii
Toepassing: Haagplant, solitaire plant en groepsbeplanting
Maximale grootte: 2,5 - 3 m
Jaarlijkse groei: 40 - 60 cm
Blad: Groenblijvend. Vorm van het blad is smal en langwerpig, 10-14 cm lang en 3-5 cm breed. De bloei in het voorjaar bestaat uit lange witte bloementrossen (7-10 cm)
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Nagenoeg alle grondsoorten, voorkeur voor voedzame grond (geen langdurig natte grond)
Winterhard: Verdraagt wind en vorst goed (tot -15 °C / -20 °C)
Planttijd: Van september/ oktober tot de maand mei kun je kluitplanten planten. Dit zijn planten, die regelrecht van het land komen. Planten uit een pot kun je het hele jaar door inplanten. Uitzondering zijn slechte weersomstandigheden als extreme hitte en vorst
Verzorging: In het voorjaar (maart - mei) bemesten. In het voorjaar (april - mei) en najaar (september) snoeien. Bij het aanplanten en tijdens droge perioden water geven
Bemesting: Organische meststoffen, denk aan hagenmeststof, compost, hoornspaanders of potgrond

Prunus Laurocerasus Reynvaanii kopen

Hoge kwaliteit Prunus haagplanten

Bj het kweken van onze haagplanten gaat al onze aandacht naar het kunnen leveren van hoge kwaliteit. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de Prunus Reynvaanii. Elke dag weer is onze focus hierop gericht. Door onze intensieve manier van kweken zijn onze haagplanten sterk en gezond. Hierdoor kunnen wij onze aangroeigarantie op de planten bieden, iets dat jou een zekerheid biedt.

Hoe wij onze Laurieren kweken

Tijdens het groeiproces op de kwekerij is het team van Gardline voortdurend bezig met de verzorging van de haagplanten. Dit geldt voor Laurieren, maar ook voor de Coniferen, de Beuken en de Hulstplanten. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en met water besproeid. Hierdoor verbetert de dichtheid van de haagplant en blijft de plant vitaal. Daarnaast verplanten wij de planten in de volle grond (van het land) om de 3 à 4 jaar, zodat de wortels zich beter ontwikkelen en sterker worden.

Of je nu een hoogte van 80cm of een volgroeide haag van 200cm wilt bestellen; aan elke maat besteden wij aandacht, en daarom kunnen wij een langere levensduur van de Laurier Reynvaanii garanderen.

De Reynvaanii Laurier online kopen

In onze webshop vind je in één oogopslag de verschillende hoogtes en meer informatie van deze haagplant. Zo kun je de hoogtes makkelijk vergelijken, en de geschikte grootte voor je tuin kiezen.

Zodra je je gewenste Laurier-planten hebt besteld, krijgt het team van Gardline automatisch een melding. Vervolgens gaan wij deze op de kwekerij verzamelen, en zetten we de haagplanten klaar voor verzending. Het resultaat is dat jij ze daarna gratis bij je thuis afgeleverd krijgt. Bij elke stap in ons verwerkingsproces word je van de status op de hoogte gebracht.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Planten van Prunus laurocerasus Reynvaanii - Gardline

Lang mooi houden van de Laurierhaag

Onze passie voor de haagplanten komt voort uit het resultaat dat jij uiteindelijk ongestoord in je tuin kunt genieten. Om het plezier in de tuin te verlengen, informeren we je graag over het mooi houden van de Laurierhaag.

Reynvaanii Laurierhaag planten

Je plant de Laurierhaag van de Prunus Reynvaanii met een gerust gevoel in de zon, halfschaduw of schaduw. Aan de bodemsamenstelling stelt ze geen bijzondere eisen; in nagenoeg alle soorten tuingrond groeit de haagplant goed. De voorkeur gaat uit naar waterdoorlatende grond. Doordat de Reynvaanii een smalle haag vormt, is ze populair in kleinere tuinen, maar ook in de grotere is ze van grote meerwaarde.

Als er een net om de kluit zit, laat je deze erom zitten. Als de plant in een pot zit, moet je deze er wel eerst rustig afschuiven. In de eerste weken tot maanden na het planten geef je de Laurierhaag regelmatig water, zodat de wortels goed van start kunnen gaan.

Bij het planten bevelen we je voedingstoffen te gebruiken; dit versterkt het aangroeien van de wortels.

Verzorging van de Laurier Reynvaanii

Hoe vaak moet ik de Laurier Reynvaanii snoeien?

De Laurier Reynvaanii heeft een compacte, opgaande groei, en is tevens een snelle groeier met 40 tot 60 cm per jaar. Om de haag sterk en strak te houden, is snoeien van belang. Het beste kun je de Laurier snoeien in het voorjaar en najaar. Heb je even geen tijd gehad om de haag te snoeien en ziet ze er onverzorgd uit? Geen probleem. De Laurier kan een forse snoeibeurt aan; uit het oude hout ontspruiten makkelijk nieuwe uitlopers, die snel nieuwe bladeren maken.

Wanneer moet ik de Laurier Reynvaanii bemesten?

Wil je de groei van de plant bevorderen? Bemest de Prunus Laurocerasus dan in het voorjaar, zodat ze in deze groeifase - van het voorjaar tot ongeveer (na)zomer - optimaal gebruik kan maken van de extra voedingstoffen. Als bemesting raden wij hagenmeststof, compost of hoornspaanders aan. Dit zijn organische meststoffen, die een werking over een langere periode hebben.

Hoeveel water moet ik de Laurier Reynvaanii geven?

Voor planten is water ook een voedingstof. Planten zijn immers levendige producten en hebben, net als wij mensen, regelmatig water nodig. Het is belangrijk de eerste weken/ maanden na het planten en gedurende droge tijden regelmatig water te geven. Graag adviseren we je ’s avonds te sproeien, om verbranding van het loof en verdamping van het water te voorkomen.

Reynvaanii Laurier verzorgen - Gardline

Vragen over Laurier Reynvaanii?

Als je na het lezen van onze toelichting nog vragen over de Laurier Reynvaanii hebt, is dat geen punt. Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp. Het team van Gardline helpt je graag verder!

Heb je desondanks besloten om toch met andere planten de haag in je tuin te creëren? Graag wijzen we je dan op de andere goede haagplanten als de Thuja, de Taxus of de Beuken

Laurier Reynvaanii kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5